robmarc's blog

About people, places, cultures, languages, life, adventures... in real life

2011. augusztus 10., szerda

Kalandturak


Igertem egy bemutatot az Alpokrol, es az ottani turazasokrol. Ime. Szerintem a kepek megint tobbet meselnek.

Gyonyoru gleccserto a hatterben

Ez utobbi tura egy napos volt. Atruccantunk 2 munka-tarsammal Ausztriaba, s nekivagtunk a hegyeknek. Nem leven tervunk s celunk, nagyon elveztem. Ehrwald-bol indultunk neki s kijutottunk a Coburgerhuette-hez. (Hutte = menedekhaz+motel+vendeglo egyben) valami 2000m magasan tengerszint folott.

Nem paraszt csak viszi az arut a menedekhazhoz a speci jargany

Csak mentunk/jartunk/masztunk/bandukoltunk. Orakig. Reggel kilenctol este fel nyolcig. S olyan megnyugtato volt. Voltak fekete nehezsegu utak is, volt hogy masznunk kellett acelkotelet fogva, par szaz meter szabadeses a hatunkban. Szoval tehnikas, alomszep elmeny volt. S valami 2500 meteres csucsot is kineztunk magunknak, s sikerult megmasznom! A tobbiek kicsit elpuhultak a vegere. :)

Indiai arc a magasban (elso turaja!)

Wow a kobon!

Egy csucs a sok kozul (ez tehnikasabbnak bizonyult)

Osztrak Alpok

Lefele

Harom szivarvany egyidejuleg, sajna csak 2 latszik

Hat ezen a turan aztan minden volt: napsutes, eso, alpesi muzsikusok, 3as szivarvany, maszas, fekete nehezsegu osvenyek, csodas hegyi tavak, kozuhanas, s sorolhatnam. Ja es gleccsertoban valo furdes: ja es nem mondom meg hogy mekkora hideg volt. :)

Masok mint az otthoni Karpatok, meg ha magasabbak is. A taj megszolalasig hasonlit: gleccsertavak nehol, gyonoyru kilatas a hegyi falvakra, burjanzo novenyzet. stb

Szoval alig varom hogy hazamehessek kicsit. (Statisztika: 2011-ben ket es fel napot toltottam Otthon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése