robmarc's blog

About people, places, cultures, languages, life, adventures... in real life

2010. február 13., szombat

Az első hét

Rájöttem időközben hogy unok magyar ékezetes karakterekkel írni, idegesít, mert elszoktam tőlük ebben a csodálatos IT világban. Tehát a következőkben nagyon egyszerűen fogom közzétenni mindennapjaimat, ékezetek nélkül és a helyesírási hibákat próbálom minimálisra csökkenteni. Akinek nem tetszik, az meg ne olvassa, ilyen egyszerű! Ja és túl komolyra vettem a figurát az első fejezetben, na és en nem ez vagyok. szóval ezeket leszögezve, folytassuk ott ahol abbahagytuk.

Nem fogok minden apróságról beszámolni, mert az úgysem lesz érdekes mindenkinek, próbálom visszaadni inkább a hangulatát az első hetemnek, melyet itt toltok.

Először is megosztanám az emberekről alkotott véleményemet. Meglepő volt számomra hogy mindenki kedves, a lehetőségeihez képest vidám, és kedvesen bánnak veled, legyél ügyfél, munkatárs vagy sulis társ. Mindenkivel ki lehet jönni. Na, jó, Clara néha kivétel, de o is jó fej szokott lenni.(A prof asszisztense, valószínűleg post-doc). Egyik délután felvetődött az ötlet hogy menjünk úszni. Mondom, de jó, legálabb kicsit mozgok. Sajna a többiek lehet a víztől féltek, vagy nem tudnak úszni, vagy nincs fürdődresszük :)) Lehet szégyenlősek. Lehet, lehet hogy mégsem. Na, igen, tehát hárman, a prof, Clara meg en autóba vágódtunk és elvittek az egyik közeli faluba, az uszodába. Ja, falu, nem olyan, mint otthon, rendes utak, házacskák, szupermarket, uszoda, autópálya, miegymás... you know infrastruktúrának hívjak az ilyet. Persze mivel csóró egyetemista vagyok fizettek nekem (tok jó fejek voltak), s akkor irány úszni. Átlagos uszoda volt, kivéve hogy volt benne csúszda, amit nagyon elveztem, meg gőzfürdő es jacuzzi. A jacuzzit meg a csuszást kipróbáltam. Tok jó élmény, mindenkepp ajánlom őket bárkinek. Felfrissülve kerekeztem hazafele, a nehéz munkanap után. :D Valami projektekbe besegítettünk Ramónának meg a kolumbiaiaknak. Szóval dolgoztunk keményen, kőkeményen.

S akkor szerda este leven, Erasmus buli. Naná hogy mentünk, meghozza a városközpontba, ide: http://porterhouse.be/. Mint láthatjátok nagyon jó az e heti kép. A sor feláron volt, 2 euro. Nem sok. Belga árakhoz viszonyítva. Jól szórakoztunk a munkatársakkal, s csomót hülyéskedtünk, majd képeket is fogok felrakni, sajna a kolumbiai csávók meg nem adtak ide. De majd következik az is. A varos este, éjjel és nappal hasonlít Kolozsvárhoz. De tényleg. Hatvanezer egyetemista kicsit dinamikusabbá varázsol akármilyen varost! A bulizás feeling hasonló, az éjszakai fast-food zabálas hasonló, viszont a sorok sokkal jobbak, és nagyobb a választék.

Itt van 1 példa:



Ezért a kis csekélységért a kollega úr az egyik cipőjét letétbe kellett helyeznie, tudniillik egy érdekes helyi szokásnak megfelelően.

Jó helynek tűnik nem?:))

Szerintem is az. Aki nem ismerne a jobb oldali szakállas paraszt, ojbitt, a csoport társam, akit itt babusgatok. Próbálom kiigazítani, hogy ne tévedjen el nagyon ebben a nagy betonrengetegbe. Megharagudott? Ah dehogy, nem olyan finnyás, jól viseli:))

Na, térjünk vissza soros témára. Eldöntöttem, hogy elég sok fajta sör márkát ki fogok próbálni. És listát fogok vezetni, eddig a következőek vannak kilőve:

kastel,

karlsquell,

geuse,

duvell,

leffe,

tsingtao.

Az utóbbi kicsit kilóg a sorból, lévén kínai. De a fene megette, az is sor. S az íze is elég jó, kínai sörhöz képest.

A lista bővítve lesz, megígérem.

De nem csak inni, enni is kell. Nagyon finom a korház-koszt ahol néha eszünk, kedvezményesen persze. Csak egy a baj, nem mindig tudja az ember hogy mit nyom le a torkán, de mivel új dolgokat szívesen kipróbálok, nagy érdeklődéssel tömöm a fejem.

Apropó, táplálék. István, azaz ojbitt beszólt egyik nap hogy íze, mit vannak el úgy ezek a belgák a frieten-jükkel, had tudnak, hogy ezt nálunk otthon, simán szalmapityókának hívjak... Na persze ott "nálunk" székelyföldön. A másik ehhez kapcsolod aranyköpés:

"Mi kell a szalmapityókához: szalma +pityóka" by ojbitt (odzs-bitt)

Ötletes nem? Egy mérnökember találmánya.

Na, letárgyaltuk a piramis alapvető dolgait, úgy, mint kaja, pia. Hat beszeljünk kicsit a nőkről, vagy inkább a négerekről? Majd egy következő bejegyzésemben.

Most inkább avval szeretnem folytatni, hogy is állunk, úgymond városrendészetileg. Beszeljünk kicsit magáról a varosról, nem mint művészettörténészek, vagy történészek, azt a részt a wiki-ről is el lehet olvasni. Inkább mesélek olyan saját tapasztalatokat, mint például, itt mindenkinek van bringája (=kétkerekű, az szerző megj.). Ja s természetesen bicikli-sáv, de még a legkisebb utcákon is. S el lehet jutni akárhova, gyorsabban, mint kocsival. Ennek a helyi "sportnak" több pozitív oldalát is alá tudom húzni, mint például az egészséges életmód, környezetbarát közlekedés, ingyen sport, stb. Kicsit zaccos így télen, de hát a belgáknak meg se kottyan. Nekem nagyon kellemes így a közlekedés, szeretem. Nincs a tömegközlekedésen tapasztalt tömegnyomor, várakozás, s egyebek, úgy, mint az ugrándozó nyugdíjasok, akik csúcsforgalomban indulnak neki a varosnak. Szóval szép, és egészséges életmódot folytatunk, így kell ezt nem?

Folytatás következik.

2 megjegyzés:

  1. You know... :))
    Na ez jora sikeredett, es tetszenek amiket leirtal (a feketeket meg mindig hianyolom:)))
    A sorokrol varok majd toplistat is (sörök) :)

    ODZS BITT :))

    Az uszodaval kapcs, pont valami hasonloban voltam Nemetorszagban, egy kis falu, csuzda, jacuzzi meg szauna, es v 2 kis medence, hasonlo kornyezetben ahogy leirtad.

    De ami a kedvencem =))

    HALF DRUNK is a WASTE OF MONEY!

    Amen:D

    VálaszTörlés
  2. for sure, my dear! jo kis erasmusos party volt:))

    VálaszTörlés