robmarc's blog

About people, places, cultures, languages, life, adventures... in real life

2010. február 13., szombat

Elso het (folytatas)

Lehet, hogy itt is az emberek idejük nagy részét melóban húzzak le, de valahogy nem olyan stresszesek, nem azon idegeskednek, hogy lesz e másnap mit tenni a családi asztalra. S 1 hét alatt egyetlenegy dudaszót halottam, biztos valami kelet-európai volt... Na de komolyra fordítva a szót, a varos kezd a szívemhez nőni, turista, egyetemista, középkori varos. Ugyanakkor nagyon modern. És ami e legfontosabb nem egy mega polisz, 10 millió lakossal. Van itt minden, ami szem szájnak ingere, McDonalds az 500 eves épület belsejében, középkori templomok, kertváros, biciklisáv, műemlékek, csatornák, var, meg miegymás. Kicsit utána kell olvassak a város történetének, meg lakosságának. De egyik kurzuson pont ezt fogjak tanítani, úgy hogy szerintem majd arról is be fogok számolni.
A másik kurzus, amire beiratkoztunk, az a kezdő flamand nyelvkurzus. Érdekesnek ígérkezik. Egyszer valaki elmesélte, hogy alakult ki a flamand/holland nyelv: részeg angol matrózok németül próbáltak megtanulni. :)) Ugye? Tervezem, hogy megtanulok úgy ahogy flamandul, tekintve hogy hasonlít a némethez, meg angolhoz, nem lehet túl nehéz. Csak a kiejtés kicsit trükkös lesz, ahogy en megfigyeltem. Hajra akkor!

Városnézés ma is volt, azaz szombaton. Kicsit kerékpároztunk a belvárosban, s vásárolgattunk ezt, azt. Van egy sétáló utca, amely tele van üzletekkel kb. 1 km hosszan, s tele van emberekkel. Áradnak és áradnak. Ja, a globalizáció jelen van itt is. De van kis kínai üzlet is, nagyon bő választékkal: szószok, ajándékok, 20 kg rizszsákok, kínai sör - megjegyzem elég jó.

És akkor ennyi volt mára, kedves hölgyeim és uraim, kívánok minden kedves olvasómnak egy nyugalmas hétvéget! tot ziens

1 megjegyzés:

  1. Kerlek majd ird oda valahogy fonetikusan, hogy hogy kell kiejteni es irjal minnel tobb flamandot pls :D
    Mire visszajossztok jobban kell tudjak mint ti :))

    VálaszTörlés